חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ב"ל 16495-09-11

: | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה נצרת
16495-09-11
2.8.2012
בפני :
חיים ארמון

- נגד -
:
חנן סופר
עו"ד תמיר סבאן
:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד לובנא תלחמי-סוידאן
החלטה
 
 

1.       התובע הגיש לנתבע הודעה על פגיעה בעבודה ותביעה לתשלום דמי פגיעה בגין טענתו על כך שביום 10/9/10 הוא לקה באוטם שריר הלב, כתוצאה מפגיעה בעבודה.

2.       במכתבו מיום 17/1/11, דחה הנתבע את תביעתו של התובע, בטענה שלא היה ארוע תאונתי בעבודתו של התובע, בטענה שלחץ מתמשך בעבודה אינו נחשב כארוע פתאומי וכן בטענה שהאוטם התפתח אצל התובע כתוצאה ממחלה טבעית, וכי השפעת העבודה, אף אם היתה, היתה פחותה בהרבה מהשפעת גורמים אחרים.

3.       כנגד כך, הגיש התובע את התובענה שבפנינו.

4.       הצדדים לא הצליחו לנסח עובדות מוסכמות. לפיכך, הוגש תצהיר עדות ראשית של התובע וכן של מצהירים נוסים מטעמו, והתיק נקבע להוכחות. בישיבת ההוכחות שמענו את חקירותיהם הנגדיות של התובע ושל אחד המצהירים מטעמו, ולאחר מכן - הסכימו ב"כ הצדדים להגיש סיכומים בכתב. הסיכומים אכן הוגשו, וכן ניתנת החלטה זו.

אלה העובדות

5.       התובע, תושב צפת, יליד שנת 1954.

6.       בשנת 1979, החל התובע לעבוד כחובש וכנהג אמבולנס במד"א. מקום עבודתו של התובע הוא בתחנת מד"א בצפת.

7.       משנת 2001 או סמוך לכך, הועבר התובע לתפקיד ניהולי; התובע מונה להיות "סגן מנהל מרחב" של מרחב ירדן במד"א.

משכך, חלק עיקרי מתפקודו של התובע בעבודתו מאז, הוא בעבודה משרדית.

          במקביל, התובע המשיך לצאת כחובש מלווה באמבולנסים, מספר פעמים בשבוע.

          גם כשהתובע יצא כמלווה באמבולנסים בהיותו סגן מנהל המרחב, הוא בדרך כלל לא יצא לנסיעות של אמבולנס הטיפול הנמרץ (אט"ן), אלא רק לנסיעות באמבולנס רגיל (לבן).

מרבית הנסיעות באמבולנס הלבן היו נסיעות מתוכננות של העברות חולים ממקום למקום, ולא נסיעות דחופות למקרים שבהם יש צורך להגיע בדחיפות אל המטופל ואף לטפל בו.

8.       הקריאות המגיעות אל תחנת מד"א בצפת הן לצפת ולישובים הסמוכים (מקיבוץ פרוד במערב ועד חצור הגלילית במזרח).

בישובים הסמוכים לצפת אין בתים רבי קומות, ובדרך כלל - לא נדרש צוות האמבולנס לעלות במדרגות, אך יש מקרים שבהם גם בישובים כאלה יש בתים בני 2-3 קומות ונדרשת עליה במדרגות.

בצפת עצמה, יש גם בתים רבי קומות. בחלק מהם יש מעליות, וכשיש מעלית שניתן להשתמש בה, משתמשים צוותי האמבולנס במעלית כדי להגיע אל הקומה שאליה הם אמורים להגיע.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>